CoolKids

Mere end hver 10. barn oplever angst og bekymring i et omfang

Cool Kids/Chilled – angstbehandling for børn og unge

Cool Kids/Chilled er en vidensbaserede angstbehandlingsforløb for børn og unge, og deres forældre. Behandlingen foregår individuelt, eller i grupper med 4-6 børn.

Mere end hver 10. barn oplever angst og bekymring i et omfang, hvor det griber forstyrrende ind i barnets og familiens hverdag. Angst og bekymring bliver her forstyrrende for barnets trivsel og udvikling. Børne- og ungdomsårene har særlig stor betydning i forhold til hjernens udvikling, samt i forhold til udviklingen af personlighed, identitet og sociale færdigheder. Derfor er det vigtigt, at der tages hånd om barnet eller den unge, hvis angst og bekymring har taget kontrollen og bliver hæmmende i forhold til skole, fritid og social aktivitet. Forskning indikerer, at mere ængstelige børn kan være i øget risiko for udvikling af en række lidelser i de senere ungdomsår og voksenalderen, som f.eks. senere angstlidelser, personlighedsforstyrrelser, spiseforstyrrelser eller udvikling af misbrug og afhængighed.

Programmet for CoolKids

I Cool Kids/Chilled-programmet vil barnet og forældrene tilegne sig forskellige redskaber og teknikker til at håndtere angst og bekymring, og barnet vil gennem forløbet gradvist konfrontere situationer, som for barnet er forbundet med angst og bekymring. Målet er at barnet og forældrene lære at håndtere angst og bekymringer samt at barnet gradvist overvinder angsten og tør noget at det, det f.eks. tidligere har undgået eller haft det meget svært med.

Forskning viser, at børn der har været i behandling i Cool Kids/Chilled forløb oplever at deres angst- og bekymringsniveau falder betydeligt. Dette medfører at de har mindre fravær i skolen og klarer sig bedre fagligt og socialt samt at de deltager i flere fritids- og sociale aktiviteter.

Hvorfor er behandling af angst hos børn vigtigt

Børne- og ungdomsårene har særlig stor betydning i forhold til både hjernens udvikling, samt i forhold til udviklingen af personlighed, identitet og sociale færdigheder.
Derfor er det vigtigt at der tages hånd om barnet eller den unge, hvis angst og bekymring har taget kontrollen og bliver hæmmende i forhold til skole, fritid og social aktivitet.

Forskning indikerer, at børn der oplever meget angst i barndommen kan være i øget risiko for udvikling af en række lidelser i de senere ungdomsår, og som typisk kan fortsætte ind i voksenalderen, som f.eks. senere angstlidelser, personlighedsforstyrrelser, spiseforstyrrelser eller udvikling af misbrug og afhængighed.